Wat verdient een (assistent) accountant?

Welk salaris past bij de ervaring van een ervaren assistent accountant? Of bij een ervaren belastingadviseur? Dit is een vraag die me regelmatig gesteld wordt,  zowel door de professional zelf als door de opdrachtgever. Maar na al die jaren als consultant binnen de branche, blijft het lastig om hier antwoord op te geven.

Wat verdient een (assistent) accountant?

Vinken Recruitment werkt voor kantoren in het middensegment. Mijn klant met het minst aantal medewerkers is een administratiekantoor met 2 eigenaren en een assistent accountant, en mijn klant met de meeste medewerkers is BDO. Ik werk niet voor de “Big Four” kantoren omdat ik denk dat ik de meeste toegevoegde waarde kan leveren in het keuzeproces van (assistent) accountants, belastingadviseurs en salarisadministrateurs in het middensegment. Juist omdat daar zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Denk daarbij aan klantsegmenten, functiestructuren, bedrijfsculturen, geboden perspectieven en uiteraard ook arbeidsvoorwaarden.

Wat zorgt nu voor de verschillen in salaris?

Al deze elementen staan met elkaar in verbinding. Werk je voor internationale beursgenoteerde organisaties, dan zullen je tarieven anders zijn dan wanneer je voor zzp’ers je werkzaamheden verricht. Dit hangt samen met de specifieke kennis die vaak nodig is bij grotere, complexere organisaties en dat zorgt voor verschillen in arbeidsvoorwaarden. Ook functiestructuren zorgen voor verschillen. Waar de kleinste kantoren niet altijd een salarishuis hebben en salarisranges niet vast liggen, hebben de grootste kantoren een heel uitgebreid overzicht van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Aan deze schalen zijn echter weer voorwaarden verbonden m.b.t. opleiding en ervaring, waar bij de kleinere kantoren weer meer ruimte is om hiervan af te wijken. Ook in de landelijke regio’s zitten verschillen in arbeidsvoorwaarden.

En dan scheelt het ook nog waar je zelf je prioriteiten hebt liggen en hoe je een onderhandeling in gaat. Hecht jij vooral waarde aan minimale reisafstand, aan je carrièreperspectief of aan je arbeidsvoorwaarden? Gaat alles aan de kant voor je carrière? Of vind je het belangrijk om veel tijd te besteden aan je gezin of sociale leven? Dat wil overigens niet zeggen dat het één niet met het ander samen gaat, maar het geeft aan dat er ontzettend veel variaties zijn en dat je moet zorgen dat je de mogelijkheden vindt, die passen bij wat jij belangrijk vindt.

Bereid je sollicitatiegesprek goed voor

En zorg dat je goed voorbereid je gesprek in gaat. Want hoe overtuigender je bent van jezelf en je toegevoegde waarde, hoe sterker je staat in een onderhandeling. Vinken Recruitment kan je helpen in je voorbereiding, zodat je steviger in je gesprek zit en kan je helpen om realistische verwachtingen te scheppen. En wanneer ik denk dat je salaris als assistent accountant of belastingadviseur niet haalbaar is bij een bepaald kantoor, bespreek ik dit in een vroeg stadium, zodat je niet voor niets in gesprek gaat met de opdrachtgever. Op die manier zorg ik ervoor dat bij wederzijds enthousiasme het aanbod aansluit bij je wensen en je met een goed gevoel kunt starten met je nieuwe baan.

Geplaatst op: 18-12-17

Deel dit bericht:

De eerste stap naar je nieuwe carriere