Waarom kies je voor een intermediair?

Waarom kiezen professionals voor een intermediair? Zij kunnen toch ook gewoon rechtstreeks solliciteren? Ik werk inmiddels bijna 10 jaar als consultant in de accountancy- en belastingadviesbranche en met enige regelmaat wordt me deze vraag gesteld. Ook merk ik dat er vaak nogal wat vooroordelen over recruiters bestaan bij kandidaten, zoals: ze hebben onvoldoende kennis van de markt, ze zijn lui, kijken alleen naar functie-eisen en niet goed naar de opgedane ervaring of denken alleen aan targets.

Waarom kies je voor een intermediair?

Redenen om te kiezen voor een intermediair

Maar er zijn juist goede redenen om als professional te kiezen voor een intermediair. Deze redenen variëren, mede afhankelijk van het ervaringsniveau en persoonlijke behoefte. Belangrijk is wel dat je je oriënteert op de mogelijkheden, voordat je voor een bepaalde intermediair kiest.

Junior assistent accountant / junior belastingadviseur / junior salarisadministrateur:

Je komt net van school en hebt nog weinig ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken. Dan kan zo'n gesprek best spannend zijn. Wie zit er tegenover je? Wat gaan ze vragen? Hoe bereid ik me nu het beste voor? Je wilt kritisch zijn ten opzichte van de functie en je potentiële werkgever, maar je wilt tegelijkertijd ook je enthousiasme goed overbrengen. Hoe doe je dat dan? Allemaal vragen die zo'n gesprek spannend kunnen maken. Daarnaast ben je nog niet zo bekend in de accountancybranche, waardoor je de verschillen tussen de kantoren minder goed in kunt schatten. Vinken Recruitment helpt je graag met de voorbereiding. Je krijgt juiste en volledige informatie vooraf, je wordt begeleid tijdens het gehele proces, al je vragen worden beantwoord en je krijgt ondersteuning in de communicatie met de opdrachtgever zodat jij je volledig kunt focussen op het selecteren van de mogelijkheden en het achterlaten van die goede eerste indruk!

Senior assistent accountant / medior belastingadviseur / medior salarisadministrateur:

Als assistent accountant, belastingadviseur of salarisadministrateur heb je al ervaring opgedaan, maar ben je op zoek naar een volgende stap. Maar hoe bepaal je nu goed welk kantoor voor jou de beste mogelijkheid biedt? Verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen die uiteenlopen van informeel naar wat meer zakelijk en formeel, functies waarin je jezelf kunt specialiseren in vaktechniek, klantsegment of automatisering van processen of waarin je jezelf juist in de breedte kunt ontwikkelen? Wil je alles opzij zetten om zo snel mogelijk carrière te maken of zoek je juist een betere balans met je privéleven? Dit zijn slechts een aantal aspecten die bepalen of je op de juiste plek terecht komt, zodat je jezelf de komende jaren optimaal kunt ontwikkelen. Met specifieke kennis van deze branche help ik je bij het selecteren van de kantoren die aansluiten bij jouw wensen en breng ik je in contact met de juiste gesprekspartners. Vervolgens bepaal je zelf welke optie het beste bij je past. De afspraken worden voor je gepland en ik zorg ervoor dat je goed voorbereid het gesprek en een eventueel assessment in gaat.

Accountant / belastingadviseur / salarisadministrateur:

Als ervaren accountant of belastingadviseur heb je al een aantal stappen bij één of meerdere werkgevers gezet. Je weet precies wat je wilt, maar kunt niet precies inschatten waar je deze ambitie het beste waar kunt maken. Of je wilt eerst anoniem de mogelijkheden onderzoeken en pas bij een concrete, interessante functie je gegevens kenbaar maken, want het wereldje is ontzettend klein. Ook wanneer je niet specifiek op zoek bent naar een overstap, maar wel geïnformeerd wilt worden over die ene kans, ben je aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring in de branche vormt Vinken Recruitment daarvoor een waardevol gesprekspartner. Door de hechte samenwerkingsverbanden met diverse accountantskantoren ben ik op de hoogte van zowel de actuele vacatures alsook van de toekomstige behoeften van het management en denk ik mee in nieuwe business cases. Daardoor zijn afgelopen jaar bijna de helft van de professionals via Vinken Recruitment op nog niet bestaande vacatures gestart.

Ik faciliteer daarbij het hele proces op een professionele, betrokken en discrete wijze en vertaal wensen en ambities in concrete mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou als professional in deze branche, naar concrete vacatures of wil je meer weten over mijn werkwijze? Neem dan contact op via moniek@vinkenrecruitment.nl of via 06-48522190. Ik nodig je graag uit.

Geplaatst op: 06-11-17

Deel dit bericht:

De eerste stap naar je nieuwe carriere