Kies zelf je recruiter voordat ze jou benaderen

Recruiters vinden jou, maar zou jij niet altijd zelf een recruiter moeten vinden in plaats van andersom? 

Recruiters van werving- en selectiekantoren die stalken, je overrompelen met een telefoontje en vervolgens je LinkedIn profiel overal voorleggen omdat ze zogenaamd voor je aan de slag mochten gaan, die hun mening aan je opdringen, die je benaderen met vacatures die totaal niet aansluiten bij je opgedane ervaring en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kies zelf je recruiter voordat ze jou benaderen

Het is een geluid wat ik met enige regelmaat terug hoor vanuit professionals en vanuit kantoren. De wet van de grote aantallen lijkt voor veel intermediairs te tellen, maar dat heeft in mijn beleving totaal niets te maken met mijn vak: recruitment.

Grote verschillen in kwaliteit van dienstverlening

Blijkbaar bestaan er hele grote verschillen van mening over wat je kunt verwachten van een recruiter. Maar ik heb altijd gedacht dat de normen met betrekking tot de dienstverlening enigszins vergelijkbaar waren. Blijkbaar zit ik er helemaal naast. Tijdens mijn interimopdracht bij een groot accountantskantoor heb ik al ervaren dat er grote verschillen zitten in de kwaliteit van dienstverlening, maar de laatste tijd lijkt het gat alleen maar groter te worden. 

Is het omdat er zo’n tekort is aan (assistent) accountants? Heeft het te maken met de situatie rondom corona? Ik kan er de vinger niet op leggen, maar wat ik wel merk is dat ik mezelf al vaak geen recruiter meer noem, maar consultant of werving en selectie adviseur.  Dit omdat de term recruiter bij mij steeds meer een beeld oproept wat niet past bij hoe ik mijn dienstverlening probeer te bieden.

Schaamteloos

En dat die onvrede over “recruiters” alleen maar groter wordt, blijkt ook uit de contacten met mijn opdrachtgevers, die steeds vaker aangeven dat ze ongevraagd diensten krijgen aangeboden op een ongepaste manier, dat kandidaten er soms niet op de hoogte zijn dat hun gegevens worden doorgestuurd, dat profielen worden opgeleukt om binnen te komen, dat kandidaten al lang bekend zijn bij de kantoren of dat het soms zelfs eigen medewerkers betreffen. Schaamteloos en ongepast.

Kies zelf!

Recruitment is een vak! Een beroep wat ik al jarenlang met ontzettend veel plezier uitoefen en waar ik, door heel goed te luisteren naar kantoren en professionals, de juiste verbinding voor de lange termijn tot stand probeer te brengen. En lukt dat altijd voor vele jaren? Nee. Maar ik zorg er wel voor dat ik er alles aan doe om het succesvol te laten zijn, nu en in de toekomst.

En daarmee zeg ik niet dat je voor mij moet kiezen wanneer je je wilt oriënteren op de mogelijkheden bij accountantskantoren, maar alsjeblieft, onderzoek de intermediair of recruiter voordat je met hem/haar in zee gaat. Kijk of er misschien gezamenlijke connecties zijn waar je navraag kunt doen en zorg dat je precies met ze afstemt wat je wel en niet wilt.

Met andere woorden: laat ze jou niet kiezen, maar kies zelf! Dan houd jij de regie en word je geholpen op de manier die jij wilt.

Geplaatst op: 25-05-21

Deel dit bericht:

De eerste stap naar je nieuwe carriere