Solliciteren, moet je dat nu wel of niet doen in deze (corona)tijd?

Het coronavirus heeft inmiddels weer een grote invloed op ons persoonlijke en werkzame leven. Fysiek contact wordt wederom op steeds meer plekken tot een minimum beperkt en zakelijke bijeenkomsten vinden weer zoveel mogelijk plaats via Zoom, Microsoft Teams, Skype of andere middelen. Tenminste, dat is wat ik zie bij de accountantskantoren.

Solliciteren, moet je dat nu wel of niet doen in deze (corona)tijd?

Bij bijna al onze opdrachtgevers zijn medewerkers weer in groten getale vanuit huis aan het werk. In deze tijd is dat met alle automatisering en digitalisering prima mogelijk en de werkzaamheden kunnen daardoor redelijk goed doorlopen. Gelukkig maar, want er wordt nu weer veel naar de kantoren gebeld door alle vragen die ondernemers op dit moment hebben omtrent alle maatregelen die getroffen (moeten) worden.

WAT GEBEURT ER MET DE VACATURES? 

Deze aangepaste werkwijze zie je ook doorvertaald in de sollicitatieprocedures. In het voorjaar werden bij veel kantoren alle vacatures opnieuw beoordeeld. De vacatures gericht op uitbreiding / groei van het kantoor werden 'on hold' gezet. De vacatures die Vinken Recruitment nu open heeft staan, hebben nog steeds voornamelijk betrekking op onderbezetting. 

EN HET SOLLICITATIEPROCES?

Een kennismaking face-to-face komt wel weer vaker voor. Maar wanneer je met een kantoor in gesprek gaat over een vacature, dan gebeurt dat deels nog steeds online en maak je op die manier kennis met je toekomstig leidinggevende(n). Videobellen is voor sommigen helemaal nieuw en soms dus even wennen, maar na 5 minuten is de spanning ervan af en kun je het sollicitatiegesprek voeren zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Het voordeel ten opzichte van een telefoongesprek is dat je ook meteen een beeld hebt van je gesprekspartners en zij van jou.

Komende tijd zullen de gesprekken waarschijnlijk voornamelijk weer op deze manier plaatsvinden. Tijdens de eerste lockdown had één van onze klanten na een videogesprek verschillende foto’s van het kantoor naar een sollicitant gestuurd, zodat zij toch een goed beeld kreeg van de inrichting van het kantoor en zo kon zien waar ze eventueel terecht gaat komen. Alle aspecten die normaal gesproken in een sollicitatiegesprek aan bod komen, zie je nu ook terug. Behalve het handen schudden. Dat houd je dan nog tegoed.

SOLLICITATIE UITSTELLEN OF NIET?

En toch kan ik me heel goed voorstellen dat je sollicitatiegesprekken nu even uit wilt stellen. Dat je af wilt wachten hoe de aanpak van het virus, en de gevolgen voor onze maatschappij, eruit gaan zien voordat je besluit om een overstap te maken. Het hangt denk ik vooral af van je huidige situatie. Zit je momenteel helemaal niet op je plek of krijg je een unieke kans geboden, dan zou ik het proces in gang zetten en in gesprek gaan over de mogelijkheden. Sta je latent open voor mogelijkheden maar zit je nu ook prima op je plek, dan kan ik me indenken dat je het sollicitatieproces even uitstelt tot een later moment en dat je nu vooral de tijd neemt om voor jezelf je wensen op een rijtje te zetten ten aanzien van de toekomst.

Mocht je twijfelen of je op dit moment wel of geen overstap moet maken? Wil je weten welke vacatures openstaan bij mijn opdrachtgevers of ben je benieuwd naar meer informatie over de sollicitatieprocedures bij accountantskantoren? Dan kun je altijd contact met me opnemen.

Geplaatst op: 29-04-20

Deel dit bericht:

De eerste stap naar je nieuwe carriere